Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

300 ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ



Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2021:

 

  • Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 231.

 

  • 88 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 24 σε σοβαρή κατάσταση.

 

  • Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 45,231 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

 

  • 283 (ποσοστό θετικότητας: 0,63%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 34,707.

 

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

 

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

 

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 231, εκ των οποίων:

 

  • 154 άντρες (67%), και
  • 77 γυναίκες (33%).

 

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

 

Β. Νοσηλευόμενοι:

 

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 88 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 24 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

 

Από τους 24 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 10 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

 

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου (24 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

21

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

3

Λευκωσίας

(22 ασθενείς)

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

14 (1 εκτός αναπνευστήρα)

Θάλαμος COVID

6

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

2

Λεμεσού

(41 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

36

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

5

Μακάρειο

(1 ασθενής)

Θάλαμος COVID

1

 

Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

 

Από τις 45,231 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 1,575 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 43,656 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 283 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

 

  • 104 κρούσματα από 534 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων.
  • 12 κρούσματα από 587 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 6 κρούσματα από 150 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 161 κρούσματα από 43,599 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

 

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

 

  • 110 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των δευτερογενών επαφών κρουσμάτων.
  • 194 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 57 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια.

 

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

 


Απο 1 Μαρτη Αλλαγες στα SMS



Αλλαγές στη λίστα των SMS προκύπτουν μετά και τις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης και θα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για σκοπούς επίσκεψης σε οίκους ευγηρίας ή δομές φροντίδας κα φιλοξενίας ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Για μετακίνηση για σκοπούς ατομικής άθλησης/προπόνησης σε γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλες κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και μονοπάτια της φύσης, αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας την Κατηγορία 6.

Για μετάβαση πολιτών σε οργανωμένα παζαράκια σε υπαίθριες αγορές, αποστέλλεται SMS επιλέγοντας την Κατηγορία 2.

Για μετάβαση σε χώρους εικαστικών τεχνών και γκαλερί, απαιτείται η αποστολή sms επιλέγοντας την Κατηγορία 9.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ποιοί είναι οι Νεφελίμ;

  Image result for Ποιοί είναι οι Νεφελίμ; 

Οι Νεφελίμ ήταν μια προκατακλυσμιαία φυλή, που στη Βίβλο αναφέρονται ως γίγαντες. Ήταν, όπως λέγε*ται, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες των αν*θρώπων», και τους «Υιούς του Θεού». Είναι υψίστης σημασίας να σημειωθεί ότι αναφέρονται σχεδόν ταυτό*χρονα με τη δήλωση του Θεού ότι θα κατάστρεφε τη γη με πλημμύρα και φαίνεται απ' αυτή τη σχέση ότι η επί*δρασή τους στο ανθρώπινο γένος ήταν μια απ' τις βα*σικές αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

 

 

Αυτή είναι η εντυπωσιακή ρωσική εκκλησία Saint Nicholas Μουτταγιάκα που ανεγείρεται στη Λεμεσό!


 

Μέσα από μια σειρά εντυπωσιακές εικόνες αποκαλύπτεται ο πρώτος Ορθόδοξος Ρωσικός ναός που ανεγείρεται στη Λεμεσό, προκειμένου να καλύψει τις θρησκευτικές ανάγκες της ρωσικής κοινότητας στην γύρω περιοχή. Ο ρωσικός ναός με το εντυπωσιακό καμπαναριό των 25 μέτρων και τους χαρακτηριστικούς, χρυσούς τρούλους, άρχισε να χτίζεται το 2017 και προγραμματίζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2019.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η υλοποίηση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται από το 2010, και σήμερα έχει αρχίσει πια να παίρνει μορφή. Για την ανέγερσή του έχουν δωριστεί από την εκκλησία της Κύπρου συνολικά 5 τεμάχια, που θα φιλοξενούν, εκτός από το ναό και το καμπαναριό, επιπρόσθετους βοηθητικούς χώρους, που θα χρησιμοποιούνται για διάφορες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, αλλά και ως προσωρινοί ξενώνες, για φιλοξενία ατόμων που χρειάζονται στήριξη, όπως επίσης κα το ξύλινο εκκλησάκι που λειτουργεί εκεί για περισσότερα από 10 χρόνια.

Το επιβλητικό καμπαναριό του ναού, που αποτελεί ξεχωριστό κτίσμα μέσα στον χώρο, θα φιλοξενεί 7 καμπάνες, οι οποίες έχουν παραγγελθεί από τη Ρωσία, και θα φέρουν εγχάρακτες τις μορφές Αγίων, αλλά και των δωρητών, μελών της τοπικής κοινότητας. Οι χρυσοί τρούλοι θα υψώνονται πάνω από τον καθ’ εαυτό ναό, με εμβαδόν περίπου 400 τ.μ.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ελένη Φουρέιρα: Με λένε Εντέλα Φουρεράι – Είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία (βίντεο)

  

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω ήταν η Ελένη Φουρέιρα. Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Αλβανία και για τον εκφοβισμό που δέχθηκε λόγω της καταγωγής της, όταν ήρθε στην Ελλάδα.

“Ήρθα 8 χρονών στην Ελλάδα. Έχω κάνει delete σε άσχημες στιγμές στα παιδικά μου χρόνια, όπως ήταν ο εμφύλιος. Θυμάμαι ότι ήμουν με τη μαμά στο σπίτι μια μέρα, και άρχισε να χτυπάει μια σειρήνα. Ξυπνήσαμε φοβισμένοι. Αλλά η μαμά μου μας καθησύχασε. Αλλά για τους επόμενους δυο μήνες ήμασταν συνέχεια στο πάτωμα. Ο πατέρας μου που ήταν ήδη στην Ελλάδα για να μαζέψει λεφτά, μας έστειλε ταξί για να μας φέρει στην Ελλάδα. Η μαμά μου ήταν μόνη της με 4 ανήλικα παιδιά. Η μαμά μου είχε μια καραμπίνα και έβγαινε και βάραγε τα μεσημέρια στον αέρα για να δείξει ότι έχει όπλο για να μην κινδυνεύσουμε.

Η Ελλάδα είναι όλη μου η ζωή, είναι η πατρίδα μου. Το ψωμί είχε άλλη γεύση! Και τα παιδιά που μου κάνανε bullying δεν ήξεραν γιατί το έκαναν. Στο σχολείο ήμασταν δυο ξένα παιδιά από την Αλβανία. Ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δακτυλοδεικτούμενη. Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι είναι ο ρατσισμός. Δεν ήξερα γιατί συμβαίνει γιατί. Δεν ήταν αποδεκτοί οι Αλβανοί τότε από την κοινωνία.

Όταν είσαι ένα παιδί και δεν είσαι αποδεκτό από την κοινωνία λόγω της καταγωγής σου, νιώθεις αδύναμος και φοβάσαι ότι δε θα σου δοθεί η ευκαιρία. Όταν κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη ένιωσα τη δύναμη να το πω.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεράι. Έφτασα σε σημείο να φοβάμαι να πω από που είμαι για να γίνω αποδεκτή. Δεν με αγαπάνε όλοι, αλλά είμαι καλά με αυτό. Με αγαπάνε όσοι με καταλαβαίνουν. Είμαι υπερήφανη που γεννήθηκα στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου, την λατρεύω. Είναι η χώρα που αγαπώ”, εξομολογήθηκε η Ελένη Φουρέιρα.