Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

DO YOU KNOW WHERE IS CYPRUS

Where is Cyprus? Island of Cyprus location on a map of Europe

 

 

Cyprus[f] (/ˈsprəs/ ), officially the Republic of Cyprus,[g] is an island country in the eastern Mediterranean Sea. It is geographically a part of West Asia, but its cultural ties and geopolitics are overwhelmingly Southeast European. Cyprus is the third largest and third-most populous island in the Mediterranean.[9][10] It is east of Greece, north of Egypt, south of Turkey, and west of Lebanon and Syria. Its capital and largest city is Nicosia. The northeast portion of the island is de facto governed by the self-declared Turkish Republic of Northern Cyprus, which like Turkey refers to the internationally recognised government of Cyprus as the Greek Cypriot Administration of Southern Cyprus (Turkish: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi)[11][12] or simply the Greek Cypriot Administration.[13]

 

MediterraneanSea
 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρινέλλα: Λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου κατά την διάρκεια τραγουδιού της (ΒΙΝΤΕΟ)

 Μαρινέλλα: Λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου κατά την διάρκεια τραγουδιού της 


Η Μαρινέλλα κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο – Διακόπηκε η συναυλία
Ανησυχία για τη Μαρινέλλα που κατέρρευσε στη σκηνή στο Ηρώδειο κατά τη διάρκεια της συναυλίας της, η οποία αυτή την ώρα έχει διακοπεί.

Πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου κατέρρευσε η Μαρινέλλα. Η μεγάλη ερμηνεύτρια στο τρίτο τραγούδι έπεσε λιπόθυμη στη σκηνή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με ασθενοφόρο αυτή την στιγμή και θα χρειαστεί περαιτέρω εξετάσεις.

 



Η 86χρονη Μαρινέλλα την ώρα που τραγουδούσε το «Τα λόγια είναι περιττά» έπεσε στη σκηνή. Αμέσως επικράτησε αναστάτωση με τους ανθρώπους της παραγωγής της συναυλίας να σπεύδουν κοντά της 

Κατέρρευσε η μεγάλη τραγουδίστρια Μαρινέλλα την ώρα που τραγουδούσε στο Ηρώδειο, παγώνοντας τους εκατοντάδες θεατές που την παρακολουθούσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπουδαία ερμηνεύτρια κατέρρευσε στη σκηνή, ενώ ερμήνευσε το δεύτερο τραγούδι του ρεπερτορίου της.

Άνδρες του ΕΚΑΒ μετέφεραν την τραγουδίστρια σε λιπόθυμη κατάσταση.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Τάκης Ζαχαράτος και ο Γιώργος Λιάγκας.

 



ΛΕΥΚΩΣΙΑ / Τα πρώτα φώτα τροχαίας σε κυκλικό κόμβο: Το σημείο, πότε θα λειτουργούν και γιατί λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση


 

Μετά τη Λεμεσό, όπου ήδη υπάρχει κυκλικός κόμβος με εγκατεστημένα φώτα τροχαίας, σειρά παίρνει και η πρωτεύουσα.

Όπως εγκύρως πληροφορείται το OMEGAlive στον κυκλικό kόμβο Λατσιών – Γερίου, λίγα μέτρα μακριά από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες εγκατάστασης των εν λόγω φώτων τροχαίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για απόφαση που ελήφθη από τα Τμήμα Δημοσίων Έργων. Η απόφαση προκύπτει μετά από εμπορική ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή και η οποία αναμένεται, κατόπιν των αποτελεσμάτων κυκλοφοριακής μελέτης που διενεργήθηκε, να επιφέρει αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση.

Τα εν λόγω φώτα τροχαίας θα λειτουργούν επί του κυκλικού κόμβου για κάποιες ώρες της ημέρας, που κρίνονται ως «ώρες αιχμής».

 

 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


 

βρίσκεται στην οροσειρά του Τροόδους στην Κοιλάδα της Μαραθάσας
Διοικητικά υπάγεται στην Επαρχία Λευκωσίας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.
Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο χωριό ακολουθώντας την εξής διαδρομή: E901, ακολούθως τον δρόμο B9, τον δρόμο E908 και τέλος τον δρόμο F960.
είναι περιτριγυρισμένος από περιβόλια, κυρίως με κερασιές, και γι’αυτό το χωριό φημίζεται για τα προϊόντα που προέρχονται από το φρούτο αυτό.
Πρόκειται για ένα χωριό, το οποίο κατέχει σημαντική θρησκευτική θέση στην ιστορία του νησιού λόγω της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του 1474, η οποία κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες της Κύπρου με τοιχογραφίες απίστευτης τεχνικής.  
Η Εκκλησία αποτελεί μέρος της διαδρομής με τις 10 Βυζαντινές Εκκλησίες και συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Κοντά στην Εκκλησία θα συναντήσετε το Βυζαντινό Μουσείο του Πεδουλά, το οποίο ιδρύθηκε για να στεγάσει και να συντηρήσει τις εικόνες κι έργα τέχνης από τις εκκλησίες της περιοχής. Τα εκθέματα του χρονολογούνται από τον 12 αιώνα μ.Χ.