Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Εκκενώθηκαν 7 χωριά, καίγονται σπίτια και περιουσίες – Τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά περιοχή Αρακαπά, φυσούν δυνατοί άνεμοι (ΒΙΝΤΕΟ)



Μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά ξέσπασε στην κοινότητα Αρακαπά, στην επαρχία Λεμεσού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά είναι υπό την ευθύνη του Τμήματος Δασών, ωστόσο η επιχειρησιακή ευθύνη έχει αναληφθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η μεγάλη έκταση που έχει λάβει η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, οδήγησε την Κυπριακή Δημοκρατία στο να ζητήσει βοήθεια από το Ισραήλ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα αφορά τέσσερα αεροπλάνα πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά, αναφέρει ο κ. Κεττής, άρχισε πολύ κοντά στην κοινότητα και απείλησε κατοικίες, γι’ αυτό έχουν ενημερωθεί η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα για την εκκένωση της κοινότητας. Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα, ξεκίνησε η εκκένωση και της κοινότητας της Μελίνης προς την οποία πήρε κατεύθυνση η πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, κάτοικοι της κοινότητας Μελίνης αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μετά την Μελίνη, ωστόσο, εκκενώθηκαν οι κοινότητες Φαρμακά, Οδούς και Βαβατσινιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις φλόγες δεν γλίτωσε κέντρο δεξιώσεων στην κοινότητα της Μελίνης, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ήταν προγραμματισμένη γαμήλια δεξίωση. Το ζευγάρι, οι συγγενείς και οι φίλοι του, όπως πλροφορείται το Politis.com.cy, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οδεύει προς ακύρωση ο γάμος.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών προχώρησαν στην ανάκληση προσωπικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ώστε να συνδράμει την προσπάθεια κατάσβεσης.

Όπως ανέφερε με νέα ανάρτησή του ο κ. Κεττής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί, τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά την κοινότητα Αρακαπά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε τον τομέα της προστασίας της κοινότητας Αρακαπά και το Τμήμα Δασών τον δασικό τομέα της περιοχής.

Όπως φαίνεται από βίντεο που αναρτώνται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό και έκαψε σπίτια, αλλά και υποστατικά και οχήματα.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου