Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Δημοσιογράφος διακόπτει τη ζωντανή μετάδοση ειδήσεων της Ρωσίας για να καταγγείλει την εισβολή στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια τολμηρή διαμαρτυρία κατά της εισβολής στην Ουκρανία, δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης διέκοψε μια ζωντανή μετάδοση ειδήσεων τη Δευτέρα, κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε «ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ».Η Marina Ovsyannikova, συντάκτρια στο Channel One, στεκόταν πίσω από μια παρουσιάστρια ειδήσεων on air με μια πινακίδα με αφίσα γραμμένη στα αγγλικά και τα ρωσικά."Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα που σας λένε ψέματα εδώ", γράφει η πινακίδα. «Οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο».Το περιεχόμενο του Channel One ελέγχεται αυστηρά από τη ρωσική κυβέρνηση.

 

 Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νωρίτερα αυτό το μήνα ένα νομοσχέδιο λογοκρισίας που ποινικοποιεί τις «πλαστές» πληροφορίες σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον καταδικαστεί, σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας τω Δημοσιογράφων. Το Κρεμλίνο την Τρίτη χαρακτήρισε τις ενέργειες της Ovsyannikova ως «χουλιγκανισμό»,ποινικό αδίκημα στη Ρωσία.«Το κανάλι και αυτοί που είναι υπεύθυνοι ασχολούνται με αυτό»,είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.Φίλοι της Ovsyannikova είπαν στην OVD-Info, μια ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησηςδιαμαρτυριών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα του Ostankino στη Μόσχα, αλλά ο δικηγόρος της λέει ότι ακόμα δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.Ο Ντμίτρι Ζακβάτοφ είπε στο CNN την Τρίτη ότι προσπαθούσε να την εντοπίσει μετά τη διαμαρτυρία της. Ο Zakhvatov επιβεβαίωσε στο CNN ότι η Ovsyannikova είναι η γυναίκα που φαίνεται στον αέρα να κρατά την ταμπέλα και ότι είναι συντάκτρια του καναλιού."Δεν τη βρήκαμε προς το παρόν, αλλά συνεχίζουμε να ψάχνουμε", είπε ο Zakhvatov.Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε ότι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου είχαν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για τη «δημόσια διάδοση εσκεμμένων ψευδών πληροφοριών σχετικά με τη χρήση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων».Η πράξη διαμαρτυρίας ήρθε σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία, προκαλώντας μια ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα και πυροδοτώντας τη μεγαλύτερη κρίση ασφαλείας στην Ευρώπη από τον Ψυχρό Πόλεμο.Δορυφορικές εικόνες δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πόλεων του Κιέβου και της Μαριούπολης. Περισσότεροι από 2.500 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο στη Μαριούπολη, εκτιμούν ουκρανοί αξιωματούχοι. Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την έναρξη της εισβολής, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγεςΤο OVD-Info έλαβε επίσης ένα βίντεο που υποτίθεται ότι είχε δημιουργηθεί από την Ovsyannikova πριν διακόψει την εκπομπή ειδήσεων."Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι έγκλημα, και η Ρωσία είναι η επιτιθέμενη χώρα, και η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα βρίσκεται στη συνείδηση ​​ενός μόνο ατόμου. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν", λέει η Ovsyannikova στο βίντεο, σημειώνοντας ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανή και η μητέρα της είναι Ρωσίδα.

 

 

 

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, εργάζομαι στο Channel One και κάνω προπαγάνδα στο Κρεμλίνο και τώρα ντρέπομαι πολύ για αυτό», λέει στο βίντεο. «Είναι κρίμα που επέτρεψα να λέω ψέματα από τις τηλεοπτικές οθόνες, ντροπή που επέτρεψα να ζομβίζω τους Ρώσους»«Ντρέπομαι που σιωπήσαμε το 2014, όταν όλα αυτά μόλις ξεκινούσαν», λέει, αναφερόμενη στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014 που είχε ως αποτέλεσμα την προσάρτηση της Κριμαίας. «Δεν πήγαμε σε συγκεντρώσεις όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Ναβάλνι, απλώς παρακολουθούσαμε σιωπηλά αυτό το αντιανθρώπινο καθεστώς και τώρα ο κόσμος μας έχει γυρίσει την πλάτη για πάντα, και άλλες δέκα γενιές των απογόνων μας δεν θα μπορέσουν να ξεπλυθούν από η ντροπή αυτού του αδελφικού πολέμου».«Είμαστε Ρώσοι άνθρωποι, σκεπτόμενοι και έξυπνοι, και είναι μόνο στη δύναμή μας να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα», λέει. "Πηγαίνετε στα συλλαλητήρια και μη φοβάστε! Δεν μπορούν να μας μεταφυτεύσουν όλους!"Τα βίντεο της διακοπής αναρτήθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την προβολή της. Το CNN έλαβε το βίντεο από μια ζωντανή ροή του προφίλ του ρωσικού Channel One VK.Μέσα σε λίγα λεπτά, αυτή η ζωντανή ροή καταργήθηκε. Διόρθωση: Μια παλαιότερη έκδοση αυτής της αναφοράς προσδιόριζε εσφαλμένα τον επεξεργαστή του Channel One. Το όνομά της είναι Marina Ovsyannikova.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου