Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Πυρκαγιά σε εκκλησία στον Πεδουλά – Σε συναγερμό η Πυροσβεστική – Καταστράφηκε ολοσχερώς μέρος από το εικονοστάσι

 






Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στην εκκλησία της κοινότητας Πεδουλά.

Η φωτιά λίγο πριν τις 15:00 της Πέμπτης (19/5) τέθηκε υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Ανδρέα Κεττή, έγινε κατάσβεση της φωτιάς από όχημα του Δασονομείου το οποίο αφίχθη πρώτο στη σκηνή. Γίνεται επιθεώρηση του χώρου και εξαερισμός από τα μέλη της Υπηρεσίας.

Από τη φωτιά η εκκλησία υπέστη ζημιές ενώ κάηκε μέρος του εικονοστασίου. 

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο εικονοστάσιο.

 
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε Εκκλησία στον Πεδουλά.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Eκκλησία της κοινότητας και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν όχηματα από Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου της Ευρύχου και τον Σταθμό Λακατάμιας.

«Άκουσα βοήθεια και έτρεξα με τα λάστιχα» – Εργασίες συντήρησης πίσω από τη φωτιά στην εκκλησία Πεδουλά  – Αποτράπηκαν τα χειρότερα – Έγκαιρη παρέμβαση κάτοικου Πεδουλά

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση κάτοικου του Πεδουλά που διαμένει πλησίον της Εκκλησίας αποτράπηκαν τα χειρότερα και κατασβέστηκε άμεσα η φωτιά προτού καταστραφεί ολόκληρο το εικονοστάσι.

Μιλώντας με τον Πόλη Πολυκάρπου, κάτοικος Πεδουλά, εξήγησε πως η φωτιά ξέσπασε στο εικονοστάσι κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρηση. «Υπήρχαν άτομα μέσα στην εκκλησία που καθάριζαν τις εικόνες για να τις βάψουν. Στο σημείο υπήρχαν και εύφλεκτα φάρμακα και κατά την τριβή προκλήθηκε φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου