Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Πράγα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο - Δεν υπάρχουν τραυματισμοί Κυπρίων


 

Στην Τσεχία, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά ενόπλου στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης και έκτακτης ανάγκης, περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 9 σοβαρά.

Σοκαρισμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Πετρ Πάβελ και εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο δήμαρχος της Πράγας είπε ότι ο δράστης αφού σκόρπισε τον θάνατο, αυτοκτόνησε. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τσεχικής αστυνομίας, ο δράστης ήταν φοιτητής στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας, Βιτ Ρακούσαν, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η πολύνεκρη επίθεση συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία.  

Τον συγκλονισμό της για την παράλογη βία των πυροβολισμών που στοίχισαν πολλές ζωές, εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

 

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί Κυπρίων στην πολύνεκρη επίθεση στην Πράγα.

Σε δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, ανέφερε ότι η Πρεσβεία της Κύπρου στην Τσεχία έχει επικοινωνήσει με τους Κύπριους οργανωμένους φοιτητές στην πρωτεύουσα και δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Ο κύριος Γκότσης είπε ότι η Πρεσβεία παραμένει σε επαφή και αν προκύψει οτιδήποτε θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση και πληροφόρηση.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου