Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Πριν από λίγο για πρώτη φορά, η συμμετοχή της Κύπρου για την Eurovision 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)


 

Κυκλοφόρησε το “Liar” της Silia Kapsis για την Eurovision 2024!

ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Μέσα από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ: www.rik.cy., προβλήθηκε πριν από λίγο για πρώτη φορά, η συμμετοχή της Κύπρου για την Eurovision 2024, που έχει τίτλο Liar, με ερμηνεύτρια την πολυτάλαντη Silia Kapsis.

Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 19.00, το video clip θα ανέβει στο κανάλι της Eurovision στο YouTube και στην συνέχεια σε όλες τις ηλεκτρονικές μουσικές πλατφόρμες.

 

 

 

 

Οι συντελεστές της συμμετοχής

Την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2024 υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Elke Tiel. Το videoclip της φετινής κυπριακής συμμετοχής γυρίστηκε μετά από αρκετά χρόνια στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην μαρίνα της Λεμεσού και στο ξενοδοχείο City of Dreams. Σκηνοθέτης του video clip είναι ο Κώστας Καρύδας, ενώ υπεύθυνοι για την σκηνική παρουσίαση της Silia Kapsis στο Λίβερπουλ θα είναι οι Marvin Dietmann, Ross Nicholson και Dan Shipton.

 

H Κύπρος στον Διαγωνισμό της Eurovision

Αυτή η είναι η 40η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, που πλέον είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές χωρίς νίκη. Το ντεμπούτο έγινε το 1981 με το Monika και με μια εντυπωσιακή έκτη θέση. Μέχρι και το τέλος των 90ς η Κύπρος κατάφερνε πολύ συχνά να βρίσκεται στην δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2004 όμως που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών και μέχρι το 2014 κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του ημιτελικού, μόλις σε τρεις περιπτώσεις!

Το παραπάνω άλλαξε δραστικά από το 2015 και έκτοτε, με την μικρή Κύπρο να μετρά μόνο προκρίσεις. Αποκορύφωμα φυσικά όλης αυτής της καλής πορείας, ήταν η δεύτερη θέση το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Πέρσι, την Κύπρο εκπροσώπησε ο Andrew Lambrou, με το τραγούδι Break A Broken Heart, κακτώντας την 12η θέση με 126 βαθμούς.

Η Silia Kapsis και το Liar συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον πίνακα των στοιχημάτων, αφού μετά την κυκλοφορία του teaser οι αποδόσεις της για νίκη έχουν μειωθεί κυριολεκτικά στο μισό. Η κυπριακή αποστολή κρατά χαμηλούς τόνους και προετοιμάζει με κάθε λεπτομέρεια την εμφάνιση της Silia στην σκηνή του διαγωνισμού, πιστεύοντας πως θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την περσινή επίδοση του Andrew Lambrou και την δωδέκατη θέση του Break A Broken Heart.

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου