11 μυρωδικά και μπαχαρικά αποτελούν την "μυστική συνταγή" του
Υλικά
2000 gr. κοτόπουλο μπουτάκια ή στήθος
> Για τον Χυλό
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι αποξηραμένο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
1½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 ml. γάλα φρέσκο
50 gr. μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Φρυγανιά χοντροτριμένη
Οδηγίες
- ο χυλός
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, τα φρέσκα
φύλλα των μυρωδικών, το τζίντζερ και τον μαιντανό, μέχρι να μαραθούν.
¶ν δεν έχουμε φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιούμε αποξηραμένα. - Βάζουμε
όλα τα σωταρισμένα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τον κύβο κότας, αφού τον
τρίψουμε σε τρίφτη, στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν
σκόνη.
Προσθέτουμε την κέτσαπ, την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε μεχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός. - Κόβουμε το κοτόπουλο σε σχετικά μικρά κομμάτια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσει.
Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ και περιχύνουμε με το χυλό.
Ανακατεύουμε καλά, να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με τον χυλό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. - Το τηγάνισμα
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε ένα φλυτζάνι αλεύρι και δύο κουταλιές της σούπας φρυγανιά, αυτή την αναλογία θα χρησιμοποιήσουμε για το πανάρισμα.
Πανάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. - Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο στην φριτέζα ή σε μια κατσαρόλα να κάψει πολύ καλά.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αρχικά το λάδι πρέπει να είναι καυτό και στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία, ετσι ώστε να ψηθεί και εσωτερικά το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το τακτικά.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε σπιτικό Kentucky Fried Chicken!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου