Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: ΑΡΧΙΣΕ Ο ΙΙΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Δείτε live εικόνα από Τελ Αβίβ


 

 
 

Ισραήλ: Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ιράν - Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, λέει ο Νετανιάχου

 

 
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η υφήλιος τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη(UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και πετούν προς στόχους στο Ισραήλ, με τη γενίκευση του πολέμου να είναι κάτι περισσότερο από ορατή. 
 
"Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει. Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ", όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. 
Να σημειώσουμε ότι την εν λόγω επίθεση του Ιράν με drone επιβεβαίωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, αλλά και αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό CH12 TV, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ περί τις 02.00 ώρα Ελλάδος. 
Η επίθεση των ιρανικών drones κατά του Ισραήλ θα διαρκέσει "πιθανόν" "πολλές ώρες", δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Αντριεν Γουότσον, επαναδιατυπώνοντας την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς "τον λαό του Ισραήλ", προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την "άμυνα" του Ισραήλ κατά "των απειλών αυτών από το Ιράν". 
 

Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ αργά το βράδυ του Σαββάτου (13/4).

Ισραηλινοί και Αμερικανοί επιβεβαιώνουν ότι δεκάδες ιρανικά drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό ενώ έχουν κλείσει οι εναέριοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι έχουν εκτοξεύσει δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και πυραύλους εναντίον συγκεκριμένων στόχων στο Ισραήλ. Απειλούν ακόμη ότι η επιχείρηση «Αληθινή υπόσχεση» αποτελεί μέρος της τιμωρίας για τα ισραηλινά εγκλήματα.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο χρόνος πτήσης των μη επανδρωμένων αεροσκοφών μπορεί να διαρκέσει ώρες. Ειδικός που έδωσε συνέντευξη στο Channel12, ο στρατηγός εν αποστρατεία Amos Yadlin, λέει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με 20 κιλά εκρηκτικών το καθένα και ότι η αεράμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη να τα καταρρίψει.

Δείτε live εικόνα από Τελ Αβίβ

 

 
 
https://twitter.com/i/broadcasts/1lDxLPAlXLMxm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου