Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ(!) RENAULT CLIO

May be an image of car and text 

Η γαλλική εταιρεία Renault κατασκευάζει ήδη από το 2006 το μοντέλο Clio σε εργοστάσιο στην Προύσα της Τουρκίας. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Τουρκία, πίσω από τη Ford Otosan.
Έχει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο συνδέεται με το συνταξιοδοτικό ταμείο του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
Το 2019 η Renault παρήγαγε το 23,5% της τουρκικής παραγωγής οχημάτων, η Ford το 26,6%, η Toyota το 18,2% ενώ το 15,5% ανήκει στην Tofas, τοπικό συνεργάτη της Fiat.
Η ουσιαστική είδηση: η τοπική εταιρεία, Oyak-Renault, ανήκει κατά 49% στον ισχυρό όμιλο Oyak, ο οποίος δεν είναι άλλος από το συνταξιοδοτικό ταμείο του τουρκικού στρατού που δημιουργήθηκε το 1961!
Το ιστορικό εργοστάσιο της Προύσας, το οποίο λειτουργεί στην Τουρκία εδώ και 51 χρόνια, είναι το δεύτερο κέντρο παραγωγής του ομίλου Renault στον κόσμο (εξαιρουμένου της Avtovaz στην Ρωσία), ακριβώς πίσω από το Ρουμανικό εργοστάσιο στο Pitesti.
Με ετήσια δυνατότητα 378.000 αυτοκινήτων και 920.000 κινητήρων, το εργοστάσιο της Προύσας το 2019 κατασκεύασε 342.140 αυτοκίνητα, 507.000 κινητήρες, 226.000 κιβώτια ταχυτήτων, ενώ απασχολεί 6.300 άτομα.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι πολύτιμο
για τη Renault, αλλά και για την Τουρκία, καθώς παράγει τα τρία τέταρτα του Clio V, αυτού του τόσο σημαντικού οχήματος για τη Renault. Έχει αρχίσει επίσης να παράγει την υβριδική του έκδοση κατ' αποκλειστικότητα. Καταλαβαίνουμε επομένως γιατί το Clio είναι μια από τις ναυαρχίδες των τουρκικών εξαγωγών αυτοκινήτων.
Η Renault τέλος, για το 2019, κατέχει το 18% περίπου της τουρκικής αγοράς μέσω της Renault (13,6%) και της θυγατρικής της Dacia (4,2%).
Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα.
Δεν χρηματοδοτούμε τον τουρκικό εθνικισμό. Δεν στηρίζουμε την τουρκική οικονομία.
Δεν ενισχύουμε τον τουρκικό στρατό και την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.
*Ευχαριστούμε τον φίλο της σελίδας για το βίντεο (https://youtu.be/ztz65tQKbfQ) που μας έστειλε και εμφανίζεται το εργοστάσιο της Renault στην Τουρκία.
Η βοήθειά σας στην προσπάθεια που κάνουμε είναι πολύτιμη. Το υλικό που καθημερινά μας στέλνετε είναι πλούσιο. Με κατάλληλη προετοιμασία θα δημοσιεύσουμε όλες τις καταγγελίες σας
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου