Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ανηφορίζοντας στα χωριά στην Κοιλάδα της Μαραθάσας


Ανακαλύπτουμε τις ομορφιές της ορεινής Κύπρου οδηγώντας στο βουνό ανεβαίνοντας στα χωριουδάκια της Μαραθάσας για βόλτα, φαγητό και διαμονή 

Η εποχή που η θερμοκρασία πέφτει και οδεύουμε σταδιακά προς τον χειμώνα θεωρείται ιδανική για εκδρομή στο βουνό στα πανέμορφα και μαγευτικά τοπία του νησιού. Η ορεινή Κύπρος κρύβει θησαυρούς τους οποίους ανακαλύπτουμε μέσα από κάθε μας εξόρμηση. Αυτή τη φορά ανηφορίζουμε προς Μαραθάσα, στην επαρχία Λευκωσίας σε μία εξόρμηση στα όμορφα χωριουδάκια της περιοχής για βόλτα, καθαρό αέρα, διαμονή και φαγητό.

Ακολουθώντας τη διαδρομή προς Πεδουλά μπορείς να επισκεφτείς το Λαογραφικό Μουσείο του Πεδουλά, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του χωριού σε ένα αναπαλαιωμένο σπίτι (ανοικτό Τρίτη-Κυριακή 9.30-16.00). Πολύ κοντά στο Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται και το Βυζαντινό Μουσείο Πεδουλά (ανοικτό Τρίτη-Κυριακή 10.00-16.00). Παράλληλα μπορείς να επισκεφτείς και την αρχαία εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που είναι στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (ανοικτή καθημερινά 10.30-17.00).


Αριστοτέλειο Boutique Hotel
Μπορούμε πλέον να μιλάμε για ένα φημισμένο ξενοδοχείο της ορεινής Κύπρου. Το Αριστοτέλειο έκανε την εμφάνισή του πριν από περίπου δύο χρόνια και εξακολουθεί να εντυπωσιάζει όλους όσοι το επισκέφτηκαν. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο του 1917 το οποίο παρέμεινε κλειστό για πάνω από μισό αιώνα οπότε και επαναλειτούργησε πλήρως ανακαινισμένο. Συνδυάζει την παραδοσιακή κυπριακή αρχιτεκτονική και τη γαλλική ρομαντική φινέτσα. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτήριο, επενδυμένο με πέτρα της περιοχής όπου στους χώρους του συνδυάζει το ξύλο και την πέτρα. Διαθέτει οκτώ μόνο πολύ άνετα δωμάτια υψηλής αισθητικής τα οποία χωρίζονται στα μικρά, τα μεγάλα και τα luxury όπου ανάλογα με την επιλογή του πελάτη κυμαίνεται και η τιμή της διαμονής.
(22953334) Χαράλαμπου Επαμεινώνδα 10, Πεδουλάς, Λευκωσία.

 


 

Εστιατόριο Αριστοτέλειο, Πεδουλάς
Σαν βρεθείς στο Aristotelio Boutique Hotel στον Πεδουλά, είτε για διαμονή είτε απλά για επίσκεψη, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την εκπληκτική κουζίνα του εστιατορίου του! Βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του ξενοδοχείου και διαθέτει έντονα κυπριακά στοιχεία, όπως τα παραδοσιακά 'βολίτζια' και καλάμια που πρωταγωνιστούν, σε ένα χώρο που διατηρεί τη φινέτσα και διακόσμηση που κυριαρχεί και στο υπόλοιπο κτήριο. Το μενού του προσφέρει πιάτα βασισμένα στην κυπριακή γαστρονομία και παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις με τοπικά υλικά από τις βιοτεχνίες και τους οπωρώνες της περιοχής. Για κυρίως πιάτο μπορείς να επιλέξεις είτε ψάρι είτε ζυμαρικά, αλλά και τις δελεαστικές προτάσεις του σεφ, όπως και τα ζουμερά είδη στο κάρβουνο. Θεϊκές οι σπιτικές σεφταλιές της οικοδέσποινας, τα λουκάνικα και η λούντζα από τοπική βιοτεχνία που ψήνονται με μεράκι πάνω στο κάρβουνο. Στα ψαρικά ξεχωρίζει η πέστροφα του βουνού, γιατί παράγεται σε ιχθυοτροφείο της περιοχής. Το σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Υπάρχει και η επιλογή του μεζέ που είναι υπέροχος. 



Καταλύματα για διαμονή Πεδουλάς

• Health Habitat, 22952283

• Christy ΄s palace, 22952655

• Mountain Rose, 22952727

• Two Flowers, 22952372

• Ηλύσια, 22953737

. Πλατανος  99 824176

• Το παλατακι της Βασιλικης, 22491365

• Το σπίτι της Αναστούς, 99823009

 

 

πηγη  checkincyprus.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου