Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού


 

 

Ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε εντός της περιοχής έρευνας των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.
 
 

 

 

Oι ειδικοί αξιολογούν τις πληροφορίες.Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- (22.00 ώρα  Κύπρου) για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου Titan.

Ρομπότ σκανάρουν το βυθό
Δύο υψηλής τεχνολογίας ρομπότ (τηλεχειριζόμενα οχήματα – ROV) αποδύονται σε «κούρσα με το χρόνο» για να βρουν το βαθυσκάφος Titan με τους πέντε επιβάτες του, που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν ήδη εξαντληθεί.

 

 

 

 

Αν και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το οξυγόνο στο Titan τελείωσε, στις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με προηγούμενους υπολογισμούς, ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτή η εκτίμηση ίσως είναι ανακριβής, και πως υπάρχει πιθανότητα οι πέντε εγκλωβισμένοι να έχουν κάνει σωστή διαχείριση του αναπνεύσιμου αέρα και να έχουν αποθέματα για κάποιες ώρες ακόμη.

Προηγούμενη  ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε από πλευράς της ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ’ όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

 

 


ο βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο.

Πολυεθνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ψάχνει για πέμπτη ημέρα σήμερα κάθε εκατοστό της θάλασσας στο σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο του Τιτανικού, σε μία ούρσα ενάντια στον χρόνο για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Ertnews, protothema


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου