Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ετοιμο το Ισραήλ για χερσαία επέμβαση – Η Χαμάς εμποδίζει την διελευση


 

Σε απόλυτη ετοιμότητα να θέσει σε εφαρμογή την ευρείας κλίμακας επίθεση από αέρος, θαλάσσης και ξηράς με στόχο τις υποδομές της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ότι είναι ο ισραηλινός στρατός.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μιλώντας με άνδρες του πεζικού στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, διαμήνυσε ότι «η επόμενη φάση έρχεται», χωρίς να αποκαλύψει το πότε θα ξεκινήσει η επίθεση.

Σε ανακοίνωση του, ο στρατός είπε ότι «προετοιμάζεται για να εφαρμόσει ένα ευρύ φάσμα επιθετικών επιχειρησιακών σχεδίων» με τη συμμετοχή αεροπορικών, χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα εξελίσσεται η εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της Χαμάς υψώνουν προσκόμματα. 

 

 

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, στο πλαίσιο ενημέρωσης σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, είπε ότι γίνονται εκκλήσεις με κάθε τρόπο προς τους αμάχους, να εγκαταλείψουν το κομμάτι αυτό της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιούν κάθε δυνατό τρόπο που προσφέρει η τεχνολογία, ώστε τα πλήγματα κατά της Χαμάς να είναι χειρουργικά.

«Η Χαμάς πρέπει να πληρώσει ακριβά ώστε να μην μπορεί να επαναλάβει ξανά τέτοια επίθεση. Παραβίασε τους κανόνες του παιχνιδιού, τώρα το Ισραήλ θα αλλάξει το παιχνίδι», πρόσθεσε.

«Ποια είναι η αναλογικότητα απέναντι στη σφαγή ανθρώπων που ήταν σε μουσικό φεστιβάλ, απέναντι σε μωρά που δολοφονήθηκαν και κάηκαν;», είπε, απαντώντας σε ερώτηση για τον βαθμό που το Ισραήλ μπορεί να δεχθεί παράπλευρες απώλειες. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τις ανθρώπινες απώλειες, η Χαμάς χρησιμοποιεί τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες». 

 

 

Σε δηλώσεις του αργότερα, ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός βρήκε «πτώματα» ισραηλινών ομήρων.
 
ΠΗΓΗ kathimerini.gr 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου