Μιλούν υπό πίεση και περιγράφουν μια «δύσκολη κατάσταση» λόγω των «πολλών βομβαρδισμών» του Ισραήλ - Ζητούν να συμφωνήσει η κυβέρνηση με τη Χαμάς για να απελευθερωθούν οι όμηροι
Οι δύο όμηροι είναι ο Κιθ Σίγκελ, 64 ετών, και ο Όμρι Μιράν 47 ετών. Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων επιβεβαίωσε την ταυτότητά τους.
BREAKING:
HAMAS HOSTAGE VIDEO IN ENGLISH pic.twitter.com/VSq2x777qk
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) April 27, 2024
Το νέο βίντεο δίνεται στη δημοσιότητα εν μέσω διαπραγματεύσεων, με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, για εκεχειρία στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και για την απελευθέρωση ενός αριθμού ομήρων.
Αν και το νέο υλικό δεν έχει ημερομηνία, ο Μιράν ανησυχεί που είναι στα χέρια της Χαμάς εδώ και 202 ημέρες. Η 202η ημέρα της αιχμαλωσίας του ήταν προχθές Πέμπτη, 25 Απριλίου.
Μιλώντας κατά τα φαινόμενα υπό πίεση, ο Όμρι Μιράν περιγράφει «μια δύσκολη κατάσταση» λόγω των «πολλών βομβαρδισμών» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Καλεί την οικογένειά του να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για να καταλήξει σε συμφωνία με τη Χαμάς που θα επιτρέπει την απελευθέρωση των ομήρων. Ο Μιράν λέει ότι ελπίζει να μπορέσει να επανενωθεί με την οικογένειά του για τη γιορτή της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ, στις 14 Μαΐου.
«Αυτή η απόδειξη ότι ο Κιθ Σίγκελ και ο Όμρι Μιράν είναι ζωντανοί δείχνει ξεκάθαρα ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνάψει μια συμφωνία για την επιστροφή όλων των ομήρων πριν από τη γιορτή της Ανεξαρτησίας», δηλώνει το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων.
Ο Μιράν πιάστηκε όμηρος ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και των δύο νεαρών κοριτσιών του κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της Χαμάς, η οποία ήταν η αιτία να ξεσπάσει ο πόλεμος στη Γάζα.
Ο Σίγκελ, που είναι και Αμερικανός πολίτης, πιάστηκε αιχμάλωτος μαζί με τη γυναίκα του σε άλλη συνοριακή πόλη. Εκείνη αργότερα αφέθηκε ελεύθερη κατά τη διάρκεια της σύντομης εκεχειρίας του Νοεμβρίου.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της γιορτής του Πάσχα, όταν οι Εβραίοι γιορτάζουν κατά παράδοση τη βιβλική ιστορία της απελευθέρωσής τους από τη σκλαβιά των Φαραώ στην Αίγυπτο και της διάβασής τους (Πεσάχ) από την Ερυθρά θάλασσα προς τη Γη της Επαγγελίας.
Σε κάποιο σημείο του βίντεο, ο Σίγκελ ξεσπά σε κλάματα καθώς αφηγείται ότι πέρυσι γιόρτασε το Πάσχα με την οικογένειά του και εκφράζει την ελπίδα του ότι θα επανενωθεί μαζί της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου