Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Deal εκατομμυρίων για υπεραγορά στο σταυροδρόμι του Σαϊττά


 

Τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες περί πώλησης της υπεραγοράς «Κώστας» στην Τριμίκλινη στις υπεραγορές Αλφαμέγα, με deal εκατομμυρίων, ήρθε να επιβεβαιώσει στο politis.com.cy ο ιδρυτής και μέχρι τώρα ιδιοκτήτης της.

 

 

Ανάμεικτα τα συναισθήματα
Η πασίγνωστη υπεραγορά πέρνα σε μία νέα εποχή, «κάθε αρχή έχει και ένα τέλος. Κλείνει μία σελίδα όμως δεν σημαίνει ότι τελειώνουν τα πάντα.  Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μια χαρά γιατί έγινε κάτι καλό αλλά από την άλλη λύπη γιατί αποχωριζόμαστε κάτι το οποίο κάναμε με πολύ κόπο και πολύ μεράκι», ανέφερε ο κ.Κώστας.

 


  Υπάλληλοι από τις γύρω κοινότητες και τοπικοί παραγωγοί
Όσον αφορά τους νυν υπαλλήλους, τόνισε ότι «θα συνεχίσουν στα πόστα τους χωρίς καμία απόλυση. Από την άλλη με την αύξηση του κύκλου εργασιών θα εργοδοτηθούν περισσότεροι νέοι από τις γύρω ορεινές κοινότητες». Επίσης, «ζητήσαμε διαβεβαιώσεις από τους νέους ιδιοκτήτες ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους παραγωγούς της περιοχής για τα τοπικά προϊόντα, τα φρούτα, τα φθαρτά τους όπως ήταν και η φιλοσοφία μας εδώ και τόσα χρόνια».
O επιχειρηματίας επισήμανε ότι «κάποιοι ίσως θεωρήσουν αρνητικό ότι ένας μεγάλος οργανισμός επενδύει στα χωριά μας διότι θα διαλύσει κάποια μικρές επιχειρήσεις όμως από την άλλη, είναι καλοδεχούμενες οι επενδύσεις διότι αναπτύσσεται περαιτέρω η περιοχή και αναβαθμίζεται. Θα μας δοθεί ευκαιρία να κάνουμε και άλλες αναπτύξεις εφόσον το κράτος δεν βοηθά έμπρακτα την ύπαιθρο να αναπτυχθεί. Έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία να το κάνει συμπληρώνοντας ένα κενό».

 

  


Τα μελλοντικά σχέδια του κ.Κώστα
«Όταν τελειώνει μια σελίδα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο. Έτσι, τώρα μας ανοίγονται πόρτες για νέες αναπτύξεις στην περιοχή μας. Δεν θα αναφέρω που θα επενδύσουμε, αλλά θα τις δείτε σύντομα», υπογράμμισε.

 Η ιστορία της υπεραγοράς
Η εταιρεία ξεκίνησε τον Μάρτη του 2000 όταν λειτούργησε μια μικρή φρουταρία στο σταυροδρόμι Μονιάτη-Πλάτρες. Το 2009 μεταφέρθηκε στο σημερινό χώρο και το 2020 έγινε μεγάλη ανακαίνιση, επέκταση (περίπτερο, κρεοπωλείο, ψησταριά, φούρνος κ.α) και παραπλήσια καφετέρια με θέα το μεσαιωνικό τριπλοκάμαρο γεφύρι. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε και εξυπηρετούσε τόσο ντόπιους όσο και επισκέπτες στις γύρω κοινότητες (εξοχικά, εκδρομείς). Από τον Νοέμβρη του 2021 οι νέοι ιδιοκτήτες θα είναι το Άλφαμέγα.

 

πηγη politis.com.cy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου